• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

EN ANNEN MÅTE Å SE LIVET PÅ

Einar Granum Kunstfagskole er en 2-årig kunstfagskole med hovedvekt på visuell kunst. Utdanningen gir et godt grunnlag for videre studier og arbeid innenfor kunst, arkitektur, illustrasjon og visuell kommunikasjon.

Inntaket for 2014 er åpent: Gå til søknad ->

Undervisningen vektlegger både bredde og dybde og faglig relevans. Det første året er felles for alle, og skal etablere et grundig og bredt fundament innenfor ulike teknikker og materialforståelse. Klassiske ferdigheter i tegning, form og farge står sentralt. Andre året kan studenten velge mellom tre fordypningslinjer, 3-dimensjonal kunst, Tegning og andre medier, eller Maleri, og hvor man i større grad utfordres til å eksperimentere for å utvikle et selvstendig uttrykk. Noen kurs er også felles for alle klassene, eller man kan velge mellom flere parallelle kurs.

Skolen ligger sentralt plassert på Vulkan rett ved Grünerløkka, ved den nye Mathallen med utsikt til Akerselva. Skolens lokaler er store og åpne, noe som er med på å skape et unikt læringsmiljø for studenter og ansatte. Skolen var også den første private kunstskolen som ble etablert i Norge.

Studenten stimuleres til selvstendig refleksjon og utforskning på det kunstfaglige området, både gjennom praktisk utprøving og gjennom god og tett individuell oppfølging av den enkelte. Fag som kunsthistorie og tekstkroki åpner mulighet for å se egne arbeider i en større sammenheng.

Hele fagstaben er utøvende kunstnere, og et stort antall gjestelærere, kunstnere, arkitekter og designere inviteres hvert år til å holde kurs, workshop og foredrag. Studentene står for ulike sosiale arrangementer gjennom hele året, som topper seg med Granumfestivalen i mai. Hver høst arrangerer skolen studietur både for første- og andreårsstudenter.Se på mer om hva som skjer på de ulike linjene via bildegalleriet.

Nyheter

 • STUDENTPRIS 2014
  STUDENTPRIS 2014 Stina Molander Skavland, Trude Øvergård og Espen Kvålsvoll fikk skolens studentpris 2014 på grunnlag av årets semesteroppgave. I begrunnelsen for…
  Skrevet på onsdag, 25 juni 2014 00:00
 • CROQUIS PÅ ONSDAGER
   Siste croquis før sommerferien blir onsdag 13. mai Fast tid utenom ferier;croquis hver onsdag kl 18-20. Ta med eget tegneutstyr!
  Skrevet på onsdag, 25 juni 2014 00:00 Les mer...
 • En helt vanlig dag på Granum
  En helt vanlig dag på Granum Studentene arrangerte 20-talls fest med tema «Broadway» den 8. februar
  Skrevet på søndag, 02 mars 2014 10:38
 • JOSEF ALBERS OG FARGENES SAMSPILL
  Vi er veldig fornøyd med et fullt påmeldt seminar og en utprøvende workshop for lærere og kunstnere, holdt i forbindelse med 50-års…
  Skrevet på tirsdag, 22 oktober 2013 13:32 Les mer...
 • Marte Johnslien
  Marte Johnslien Prisvinner for 2012 var Marte Johnslien!  EINAR GRANUMS KUNSTPRIS deles ut annet hvert år til en ung kunstner som har…
  Skrevet på fredag, 08 mars 2013 00:00